• Aplikácia - STREDNÁ
          • Aplikácia - STREDNÁ

          • Digitálna pomôcka, ktorá pomáha stredným školám odprezentovať sa a žiakom základných škôl vybrať si ich vysnívanú školu.

            Funkcie:

            • ZOZNAM A DETAILY ŠKÔL Skroluj v zozname viac ako 400 stredných škôl na Slovensku a pozri si detail školy, ktorá sa ti páči.
            • DOTAZNÍK OSOBNOSTI Pomocou dotazníka zisti aká si osobnosť a ktorá oblasť vzdelávania sa k tebe hodí.
            • FILTRÁCIA Vyfiltruj si školu podľa vlastných preferencií, ako napríklad podľa druhu, odboru, lokality a pod.
            • OBĽÚBENÉ ŠKOLY Ulož si svoje obľúbené školy a maj ich stále po ruke, ak sa k ním budeš chcieť vrátiť.

             

            Vhodná pre:Žiakov 8. a 9. ročníka základnej školy

             

            Už si len pár klikov od svojej vysnívanej strednej školy :)

             

            Stiahnuť si ju môžete tu:

        • PODÁVANIE PRIHLÁŠOK NA STREDNÚ ŠKOLU 2021/2022
          • PODÁVANIE PRIHLÁŠOK NA STREDNÚ ŠKOLU 2021/2022

          • a) Zákonný zástupca vypĺňa len jednu prihlášku na vzdelávanie, na ktorej uvedie v poradí podľa záujmu - najviac dva netalentové odbory, - najviac dva talentové odbory. Poradie záujmu je informačné pre riaditeľov základných škôl a stredných škôl, uchádzač stále bude mať možnosť potvrdiť rozhodnutie o prijatí na vzdelávanie v ktorejkoľvek zo škôl, na ktorú bol prijatý.

            b) Hodnotenie žiaka na prihláške potvrdzuje riaditeľ základnej školy.

            c) Termíny konania prijímacích skúšok na stredné školy sú zverejnené na webovom sídle ministerstva školstva, https://www.minedu.sk/terminy-konania-prijimacich-skusokpre-skolsky-rok-20222023-a-termin-zverejnenia-zoznamu-uchadzacov-podlavysledkov-prijimacieho-konania-pre-skolsky-rok-20222023/ .

            d) Termín na podanie (odoslanie) vyplnenej prihlášky na každú strednú školu, na ktorú sa uchádzač hlási, je do 20. marca 2022 pre všetky odbory vzdelávania (talentové odbory aj netalentové odbory). Termín na podanie prihlášky sa nevzťahuje iba na uchádzača - mladistvého vo výkone trestu odňatia slobody.

            e) Prihlášku, v ktorej je jedným zo zvolených talentových odborov odbor vzdelávania na strednej športovej škole, je nutné zaslať v čo najskoršom termíne od ukončenia hodnotenia žiaka za prvý polrok z dôvodu overovania športového výkonu v čase od 21. marca 2022 do 14. apríla 2022.

            f) Prihlášku možno podať - elektronicky (zadáva sa v systéme aSc agenda, eŠkola) bez podpisu, alebo - v listinnej podobe na tlačive 056 MŠVVaŠ SR (od 01. januára 2022 s podpismi oboch zákonných zástupcov). Prihláška je platná aj s podpisom jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie.

            g) Povinnými prílohami prihlášky podľa druhu záujmu o štúdium sú:

            - Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti na účel schopnosti študovať zvolený študijný odbor alebo učebný odbor o predkladá len uchádzač o štúdium v tých študijných odboroch alebo učebných odboroch, ktoré ministerstvo školstva do 31. januára 2022 3 zverejní na webovom sídle v časti regionálne školstvo/vzdelávanie na stredných školách, link: https://www.minedu.sk/zoznam-ucebnychodborov-a-studijnych-odborov-v-ktorych-sa-vyzaduje-zdravotnasposobilost/ .

            - Správa z diagnostického vyšetrenia vykonaná zariadením poradenstva a prevencie nie staršia ako dva roky o predkladá len uchádzač so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

            - Potvrdenie národného športového zväzu, že uchádzač je uvedený v zozname talentovaných športovcov o predkladá len uchádzač, ktorý podáva prihlášku na vzdelávanie v strednej športovej škole.

            - Vyjadrenie lekára so špecializáciou v špecializačnom odbore telovýchovné lekárstvo o predkladá len uchádzač, ktorý podáva prihlášku na vzdelávanie v strednej športovej škole.

            - Potvrdenie o zmenenej pracovnej schopnosti o predkladá len uchádzač so zmenenou pracovnou schopnosťou.

            - Vyjadrenie lekára so špecializáciou všeobecné lekárstvo o zdravotnej spôsobilosti študovať zvolený odbor vzdelávania o predkladá len uchádzač so zdravotným znevýhodnením.

            - Potvrdenie o odbornom vzdelávaní a príprave žiaka v systéme duálneho vzdelávania, vydané zamestnávateľom, ktorý má so školou uzatvorenú zmluvu o duálnom vzdelávaní , o predkladá len uchádzač, ktorý podáva prihlášku na vzdelávanie v študijnom odbore alebo učebnom odbore, v ktorom sa odborné vzdelávanie a príprava poskytuje v systéme duálneho vzdelávania.

            - Kópie vysvedčení o predkladá len uchádzač, ktorý bol z niektorého vyučovacieho predmetu na vysvedčení hodnotený slovne (v tomto prípade predkladá len vysvedčenie s príslušným slovným hodnotením), alebo ak nie je možné, aby základná škola, ktorú žiak navštevoval alebo navštevuje, potvrdila hodnotenie žiaka uvedené na prihláške.

            - Kópie diplomov alebo certifikátov, ktoré preukazujú umiestnenie žiaka v predmetovej olympiáde alebo súťaži (nepovinná príloha) o predkladá len uchádzač, ktorý uvádza v prihláške umiestnenie v predmetovej olympiáde alebo súťaži.

            Forma podania prihlášky

            Po dohode tento školský rok v našej škole zákonný zástupca podáva prihlášku v listinnej podobe

            a) Prihlášku vyplní na tlačive 056 MŠVVaŠ SR / od 1. januára 2022 - prihlášku si môžete stiahnuť TU

            b) Riaditeľ základnej školy, ktorú žiak navštevoval alebo navštevuje, potvrdí hodnotenie žiaka uvedené na prihláške bezodkladne tak, aby zákonný zástupca mohol podať prihlášku na vzdelávanie v zákonnej lehote do 20. marca 2022; ak potvrdenie riaditeľom základnej školy nie je možné, uchádzač alebo zákonný zástupca uchádzača pripoja k prihláške kópie vysvedčení.

            c) Zákonný zástupca vyhotoví potrebný počet kópií tlačiva prihlášky a povinných príloh podľa bodu 1 písm. g), podľa počtu odborov vzdelávania, ktoré uviedol v prihláške. Ak nemá možnosť vyhotoviť kópie, vyhotoví ich škola.

            d) Zákonný zástupca každú kópiu prihlášky podpíše a do 20. marca 2022 každú kópiu prihlášky s prílohami podá poštou alebo osobne každej strednej škole, ktorej odbory vzdelávania uviedol v prihláške. Pri podaní prihlášky poštou je určujúci dátum jej podania na poštovú prepravu.

            e) Prihlášku podpisuje uchádzač a obaja zákonní zástupcovia. Zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca; o tejto skutočnosti doručia písomné vyhlásenie riaditeľovi školy.

            f) Vyhlásenie k podaniam týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, o ktorých sa rozhoduje v správnom konaní podpisujú obaja zákonní zástupcovia. Zákonní zástupcovia sa vo vyhlásení dohodnú, že všetky podania týkajúce sa výchovy a vzdelávania týkajúcich sa nášho syna/našej dcéry, o ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, bude podpisovať jeden z nich.

        • Dištančná výučba - 8.A trieda
          • Dištančná výučba - 8.A trieda

          • Milí rodičia, na základe pozitívneho testu u žiaka 8.A triedy, žiaci tejto triedy prechádzajú od zajtra 30.01. na dištančnú výučbu do stredy 02.02.2022 (vrátane). Nastupujú do školy vo štvrtok 03.02.2022.

            Rozvrh dištančnej výučby uverejníme dnes nižšie. 

            V prípade, že sa dieťa nemôže zúčastniť dištančnej výučby, kontaktujte prosím triednu pani  učiteľku.

        • Dištančná výučba - 9. ročník
          • Dištančná výučba - 9. ročník

          • Milí rodičia, na základe pozitívneho testu u žiaka 9. triedy, žiaci tejto triedy prechádzajú od zajtra 30.01. na dištančnú výučbu do stredy 02.02.2022 (vrátane). Nastupujú do školy vo štvrtok 03.02.2022.

            Rozvrh dištančnej výučby uverejníme dnes nižšie. 

            V prípade, že sa dieťa nemôže zúčastniť dištančnej výučby, kontaktujte prosím triednu pani  učiteľku.

        • Ako postupovať pri pozitívnom samoteste dieťaťa?
          • Ako postupovať pri pozitívnom samoteste dieťaťa?

          • Pokiaľ bude výsledok domáceho samotestu pozitívny - kontaktujte vedenie školy a tiež vám odporúčame na základe konzultácie s RÚVZ čo najskôr absolvovať antigénový test v oficiálnej MOM. Riaditeľ školy môže žiakom nariadiť dištančnú výučbu, ale na základe pozitívneho výsledku z MOM môže byť trieda uzatvorená aj rozhodnutím hygieny. Karanténa sa nevzťahuje na deti prekonané (do 180 dní) a deti očkované.

        • Dištančná výučba - 7. ročník
          • Dištančná výučba - 7. ročník

          • Milí rodičia, na základe potvrdeného pozitívneho PCR testu u žiaka 7. triedy, žiaci tejto triedy prechádzajú od dnes 24.01. na dištančnú výučbu do piatku 28.1.2022 (vrátane). Nastupujú do školy opäť v pondelok 31.1.2022.

            Rozvrh dištančnej výučby je uverejnení nižšie. 

            V prípade, že sa dieťa nemôže zúčastniť dištančnej výučby, kontaktujte prosím triednu pani  učiteľku.

            Takisto vás prosíme, aby ste urýchlene kontaktovali vedenie školy (0944 069 167) v prípade, ak je dieťa očkované, alebo prekonalo za posledných 180 dní ochorenie Covid - 19 - na týchto žiakov sa nebude vzťahovať karanténa. 

             

        • Ukončenie dištančnej výučby -  8.A trieda
          • Ukončenie dištančnej výučby - 8.A trieda

          • Aktualizácia 20.01.2022:

            Vážení rodičia, na základe negatívneho výsledku PCR testu žiaka a na základe konzultácie s RÚVZ Zvolen, obnovujeme prezenčnú výučbu (v škole) od pondelka 24.01.2022. 

            V piatok 21.01.2022 bude prebiehať dištančná výučba podľa rozvrhu uvedeného nižšie. Účasť žiakov na výučbe je povinná.

            Keďže PCR test nepotvrdil pozitívny nález, žiadny žiak 8.A triedy ne je v karanténe.

            Správa zo dňa 18.01.

            Milí rodičia, na základe pozitívneho samotestu u žiaka 8.A triedy, žiaci tejto triedy prechádzajú od dnes 18.01. na dištančnú výučbu.

            Na základe konzultácie s RÚVZ bude triede uložené karanténne opatrenie - s platnosťou pravdepodobne od 17.01. Rozhodnutie uverejníme po doručení na stránke školy.

            Rozvrh dištančnej výučby uverejníme počas dnešného dňa.

            V prípade, že sa dieťa nemôže zúčastniť dištančnej výučby, kontaktujte prosím triednu pani  učiteľku.

            Takisto vás prosíme, aby ste urýchlene kontaktovali vedenie školy (0944 069 167) v prípade, ak je dieťa očkované, alebo prekonalo za posledných 180 dní ochorenie Covid - 19 - na týchto žiakov sa nebude vzťahovať karanténa. 

             

            ROZVRH od 19.1.2022 - 21.1.2022

             

          • Výsledky okresného kola olympiády v anglickom jazyku 2021-2022

          • Dňa 13.1.2022 sa uskutočnilo okresné kolo OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU formou online testu. Našu školu reprezentovali žiaci v dvoch  kategóriách. Svojimi jazykovými znalosťami a zručnosťami získlali veľmi pekné umiestnenia.

            1A kategória  - Vivienne Kseňáková - 6. miesto (pekné umiestnenie žiačky šiestého ročníka medzi staršími  žiakmi siedmého ročníka)

            1B kategória - Alexandra Macejechová   - 1.miesto - postup do krajského kola

            Súťažiacim BLAHOŽELÁME a veľmi pekne ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy. Verím, že ich úsilie inšpiruje aj ďalších žiakov k hlbšiemu štúdiu cudzích jazykov nielen pre potešenie, štúdium, ale aj pre budúci pracovný život.

             

        • Mimoriadna situácia - ŠJ
          • Mimoriadna situácia - ŠJ

          • Vzhľadom na personálne problémy v školskej jedálni sa ospravedlňujeme - dnes sa bude podávať len hlavný chod bez polievky. Za pochopenie ďakujeme.