• Vernárskeho memoriál 2023

          • Dňa 28. 11. 2023 sa 15 žiakov našej ZŠ zúčastnilo 14. ročníka "Memoriálu Michala Vernárskeho" v stolnom tenise, ktorý zorganizovala organizácia ZO SZPB Gen.mjr. A. Kordu. Memoriálom si žiaci uctili Michala Vernárskeho, ktorý padol pri oslobodzovaní našej obce, dňa 23. 10. 1944.

            Výsledky:

            1. miesto: Andrej Barcík (7.A)

            2. miesto: Filip Babinský (8. r.) 

            3. miesto: Jakub Beňo (8. r.) 

             

            Memoriálu sa tiež zúčastnili: Jakub Barcík, Dominika Beňová, Milan Hvodlik, Michal Cút, Samuel Bartko, Samuel Číž, Martin Kmeť, Sofia Valachová, Michal Murín, Matúš Moravčík, Ján Babiak a Zita Kolarovičová 

            Za výbornú organizáciu turnaja ďakujeme: predsedníčke ZO SZPB - p. M. Rausovej, p. M. Rausovi, p. J. Ševelovi a p. Š. Valentíkovi.

          • Volejbalový turnaj žiačok ZŠ - 2023

          • Dňa 21.11.2023 sa v halách na ZŠ Námestie mládeže Zvolen uskutočnilo okresné kolo vo volejbale dievčat. Naše dievčatá sa predstavili v ťažkej skupine, kde sa po tesných výsledkoch prebojovali do vyraďovej časti z 1. miesta. V semifinále nezvládli tretí set, a tak sa predstavili v zápase o 3. miesto, v ktorom sa im nepodarilo vyhrať. Aj napriek nevydarenej záverečnej časti turnaja si dievčatá za svoj výkon zaslúžia pochvalu. 

             

            Výsledky v skupine: 

            ZŠ s MŠ Pliešovce - ZŠ Hrnčiarska Zvolen 1:2 

            ZŠ s MŠ Pliešovce - ZŠ Sliač 2:0 

             

            Semifinále: 

            ZŠ s MŠ Pliešovce - ZŠ Námestie mládeže 1:2 

             

            Zápas o tretie miesto: 

            ZŠ s MŠ Pliešovce - ZŠ Sliač 0:2 

             

            Dievčatá skončili na 4. mieste zo 7 tímov. 

             

            Školu reprezentovali: Karin Ester Krpeľanová, Andrea Ďurčová, Linda Raniaková, Patrícia Paľovičová, Nina Polcová, Laura Chamajová, Zoja Jelenská, Miriam Mojžišová, Dominika Beňová. 

             

            Vedúci družstva: Mgr. Marek Sýkora 

            Asistentka: Mgr. Andrea Soboňová 

             

             

          • Volejbalový turnaj žiakov ZŠ - 2023

          • 16. 11. 2023 (štvrtok) sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola vo volejbale chlapcov. Turnaj sa uskutočnil na ZŠ Námestie mládeže Zvolen. Chlapcom sa nedarilo podľa predstáv, a preto sa im nepodarilo postúpiť zo skupiny. 

             

            Výsledky: 

            ZŠ s MŠ Pliešovce - ZŠ Hrnčiarska Zvolen 0:2 

            ZŠ s MŠ Pliešovce - ZŠ Námestie mládeže Zvolen 0:2 

            ZŠ s MŠ Pliešovce - ZŠ Jilemníckeho 2 Zvolen 0:2 

             

            Školu reprezentovali: Sebastián Ďurčo, Richard Veľký, Filip Babinský, Lukáš Meliška, Jakub Barcík, Lukáš Veľký, Jakub Beňo, Tobias Kugler, Štefan Farbiak. 

             

            Vedúci družstva: Mgr. Marek Sýkora 

        • Od 22. novembra do 6. decembra znovuotvorený e-shop
          • Od 22. novembra do 6. decembra znovuotvorený e-shop

          • Dobrý deň všetkým!


            Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!


            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zspliesovce/

             

            Objednávanie je spustené od 22.11. a bude možné až do 6.12. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

             

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

              
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy

          • Vianočné tvorivé dielne

          • Centrum voľného času pri ZŠ s MŠ Pliešovce Vás pozývajú na Vianočné tvorivé dielne, ktoré sa uskutočnia na dolnej chodbe v škole. Bližšie info v letáčiku. Poplatok sa uhrádza v hotovosti na mieste.

            Na Vianočné tvorivé dielne je potrebné sa prihlásiť do piatku 8. 12. 2023 buď telefonicky na tel. čísle: 0903 565 143, mailom: cvc@zspliesovce.edu.sk alebo vyplnením formuláru:

            https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJpZ76zyK9tFAsaZSzPv99ziycr9lQok27fK7Q-ILgMc-XOg/viewform?usp=sf_link

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • ...začalo to pred dvoma rokmi, keď sa nám v riaditeľni za pár dní nazbieralo za auto krabíc. Krabíc, ktoré boli plné sladkostí, šálov, rukavíc, krížoviek, ale hlavne - hlavne plných lásky. Radi by sme vás požiadali i tento rok - myslime na našich starkých, ktorí nie vždy majú príležitosť tráviť sviatky v kruhu svojich najbližších. Sme presvedčení, že tou láskou, ktorú zabalíme do obyčajnej krabice od topánok im môžeme podarovať na Vianoce aj kúsok nášho srdca. Pokiaľ máte záujem zapojiť sa aj tento rok do zbierky "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok", môžete priniesť krabice do riaditeľne školy. Ďakujeme. :-)

        • ZRŠ, voľba predsedu, poplatky
          • ZRŠ, voľba predsedu, poplatky

          • Vážení rodičia.

            V súvislosti s voľbou nového predsedníctva ZRŠ vám oznamujeme, že v priebehu tohto týždňa dostanete papierové hlasovacie lístky na voľbu predsedu a podpredsedu Rodičovskej rady pri ZŠ s MŠ Pliešovce. Lístky bude potrebné odovzdať do 21.11.2023. V novembri zároveň prebehne ustanovujúca schôdza ZRŠ.

            Zároveň vám pripomíname, že poplatok za ZRŠ je aj tento školský rok vo výške 15 € za rodinu (platí vždy najstaršie dieťa) - týka sa to aj rodín, ktoré majú jedno dieťa v MŠ a jedno v ZŠ. Poplatky za ZRŠ už zbierajú triedni učitelia. Ďakujeme za vašu spoluprácu.

             

          • TANEČNÝ VENČEK

          • Pozývame rodičov žiakov  8. a 9. ročníka, ktorí navštevujú tanečný kurz, na stretnutie s p. Fáberom dňa 9.11.2023 o 16,00 v 8. triede - informácie ohľadom záverečného tanečného Venčeka.